Konsten att återlämna i tid

Bibliotek är en trevlig uppfinning. Massor av hyllor, med massor av böcker. Och allt finns till mitt förfogande, när jag vill. Det är väl helt fantastiskt?

Det finns dock ett problem i sammanhanget. Att böckerna inte är mina egna innebär ju att jag bara har dem en kortare tid. Och även om jag läser ut dem i stort sett direkt efter att jag lånat dem, så verkar det som att tiden inte räcker till.

Jag är urusel på att komma ihåg att lämna tillbaka böckerna i tid. Jag skjuter upp det och skjuter upp det, tappar bort kvitton och glömmer. Så ofta när jag står där vid disken och säger “Jag skulle vilja lämna tillbaka den här” så inser jag samtidigt att svaret kommer bli “Oj, den var visst lite försenad”.

Nog har jag råd med ett par kronor för en försenad bok, men det är onödigt. Varför kan jag inte bara lämna tillbaka i tid helt enkelt?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *