Hur tänker man?

Om man har två bokhyllor, i två olika städer, och ingen av dem rymmer alla böcker man vill att de ska rymma – hur ska man tänka då?

Jo, vad som får plats i bokhyllan i den stad dit man ska är relativt enkelt. De böcker som på något sätt har med utbildningen att göra hamnar i botten av kartongen. Och över hamnar de böcker som jag ännu inte läst; i första hand dem som måste läsas inom kort, av hänsyn till recensionsdatum. Sen kan eventuellt någon ytterligare önske/favoritbok hamna på toppen. Om man har tur.

Vad som ska få stå i bokhyllan där man befinner sig just nu, där man inte kommer befinna sig sen, är betydligt svårare. Där ska böcker stå som är alldeles för synd att lägga i en kartong som förpassas till vinden till den dag man har en enorm bokhylla där alla böcker kan samsas. Resultatet där blir en rad med favoriter, en rad med notböcker och en rad med lite nyare böcker som har varit i ens ägo alldeles för kort tid för att stuvas undan.

Så ja!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *