Bokfrågornas ABC del 8

Turen har då kommit till H i Enligt O:s bokfrågor. Eftersom jag var lite sen med del 7 så är jag lite ur rytm, men det ska snart fixas till.

Vilken huvudperson i en bok tycker du mest om?

Jag tycker riktigt bra om Corinne Hofmann och hennes berättelser, även om de kanske inte fungerar som svar på frågan när de är sanna. Jag är imponerad av det liv hon valde för en del av sitt liv och tycker att det är oerhört intressant att våga göra en så drastisk förändring bara för kärlekens skull.

Vem är den ultimata hjälten i böckernas värld?

Hur ska jag kunna passera den här veckans ABC utan att nämna Poirot? Han dyker upp hela tiden, men är det någonstans han passar in så är det väl på den här frågan. Han är verkligen den ultimata hjälten i min värld; även om han är irriterande och alldeles för självgod. Ingenting kan passera förbi hans ögon, och även om brottet begicks för en väldigt massa år sedan så kan han alltid hitta en lösning.

Och den ultimata hjältinnan?

Jag hoppar nog några år tillbaka i tiden och utpekar Pippi Långstrump till den ultimata hjältinnan. Snäll, omtänksam och stark, men använder det bara för att hjälpa de svaga. Precis som det ska vara.

Vilken är den bästa historiska roman du läst?

För ett par år sedan försökte min morfar övertyga mig att läsa böckerna om Arn. Men då gick det inte. När jag sedan försökte igen blev jag helt förälskad och läste alla tre i ett sträck. Riktigt bra. Och som tur är så tycker jag att filmerna lyckades fånga det bästa av böckernas karaktär.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *