Den perfekta presenten

Kanske blir man skadad när man själv tycker om att läsa. Men jag inbillar mig alltid att alla andra tycker att det är ungefär lika kul som jag och tycker att det är den perfekta presenten. Och det är detväl, eller?

Problemet uppstår när jag sakta men säkert inser att alla andra inte är som mig. Jag har gjort en del misslyckade försök genom tiderna. Jag har till och med försökt omvända folk som inte gillar att läsa. Med dåligt resultat.

Som den gången när jag kom på en jättebra idé till julklapp till mamma. Hon tycker verkligen inte om att läsa, somnar i stort sett så fort hon sätter sig med en bok. Men jag ville verkligen att hon skulle få läsa Gömda, eftersom jag tycker att det är en så fantastiskt bra bok. Och var övertygad om att hon också skulle tycka det. Men eftersom hon inte vill läsa, så kom jag på den briljanta idén att ge henne den som ljudbok.

Så på julafton väntade jag med spänning på att hon skulle öppna just det paketet. Och till slut kom det. Hon såg dock en liten smula skeptisk ut när hon öppnade och såg vad det var, så jag kläckte ur mig “Du får byta om du vill”.

Varpå hon svarar “Ja, det tror jag nog att jag vill”.

Totalt misslyckande. Så sen dess har jag lärt mig en liten läxa. Men jag kan fortfarande inte stå emot frestelsen att ge böcker till folk som inte direkt hatar böcker. Även om jag kanske borde låta bli.

Hur gör du? Ger du bort böcker eller önskar du bara att du kunde göra det?


2 thoughts on “Den perfekta presenten”

  1. Jag ger bara bort böcker om jag säkert vet att personen vill ha just den boken. Smaken är så individuell så jag skulle inte våga göra på något annat sätt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *