Bokfrågornas ABC del 21

Nu ska jag försöka jobba mig ikapp hos Enligt O igen, och svarar därför på frågorna som hör till bokstaven U:

1. Vilken ungdomsbok skulle du rekommendera till vuxna läsare?

Svårt. Kanske är jag för nära i tiden för att kunna tänka på mina ungdomsböcker som för vuxna läsare. Men jag är tråkig och svarar att Harry Potter ju faktiskt passar för alla åldrar. Funderar själv på att läsa om dem någon gång snart igen, kanske till sommaren?

2. Finns det några böcker som du undviker?

Jag undviker allt som känns alldeles för overkligt, vilket i huvudsak innebär all sorts science fiction. Konstiga världar och krafter (om det inte är sagoliknande historier) är ingenting för mig!

3. Berätta om en riktigt underhållande bok!

Jag slår återigen ett slag för Lasse Eriksson och hans Jag har kokat 200 000 potatisar, men kan inte erinra mig en enda av dessa. Den är helt fantastisk och jag både fnissade och filosoferade när jag läste den.

4. Och slutligen vill jag att du tipsar om en bok som är alldeles underbar!

En geishas memoarer av Arthur Golden har jag nyligen läst ut och inte hunnit recensera än, men den var verkligen helt underbar. Och den känslan fortsätter jag att bära med mig, vilket kommer att leda till en text snart, jag lovar.


One thought on “Bokfrågornas ABC del 21”

  1. Ja, Harry Potter passar for alla aldrar! Folk ar alldeles for fixerade vid kategoriseringen av olika bocker och drar sig for att lasa sadant som inte passar in i deras egen ram. Man missar sa mycket roligt da!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *