Min favoritserie

Harry Potter och de vises stenNär jag gick i trean kom min underbara fröken Eva fram till mig. Hon visste hur mycket jag tyckte om att läsa, och därför hade hon ett tips. Någonting som hon absolut trodde skulle passa mig, någonting helt nytt. Hon hade hört talas om den, och trodde att den skulle passa mig perfekt. Mina ögon blev förmodligen som stjärnor – vad, vad?

“Harry Potter”, sade hon och ljuset i mina ögon blev förmodligen ännu starkare.
“Den läser jag ju nu!”, svarade jag glatt.

Och på den vägen var det. Det var den bok som skulle passa nioåriga Ida perfekt, och som hon sedan skulle tjata för att få recensera högt inför hela klassen (Nåja, Eva var nog inte så svårflörtad).

Sedan dess har Harry och jag följts åt. Nästan lika gamla, med bara lite skillnad. Och ju äldre jag blev, desto mer förändrades mina läsrutiner till att gälla först den engelska boken och sedan den svenska. Så fort som det vara möjligt. Så nu har jag alla på svenska, och alla från tredje på engelska.

Tyvärr insåg jag att Harry Potter tappat lite av sin gnista när jag läste den sista när den kom. Men jag har ändå kvar den där underbara känslan av att längta efter när nästa bok kommer ut, och han kommer alltid ha en speciell plats i mitt läshjärta.

Och kanske, kanske, läser jag om dem igen en dag.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *