En bok som gör mig glad

Hectors reise oder die Suche nach dem GlückTill en läsuppgift på tyskalektionen härom året fick vi välja bland vår lärares böcker. Alltså inte de där tråkiga böckerna som är gjorda för att läsa i skolan, utan riktiga böcker, inhandlade i Tyskland, skrivna/översatta för tyskar.

Och jag drog helt klart vinstlotten när jag valde Hectors reise, oder die Suche nach dem Glück. Egentligen fransk, och den finns på svenska också (Hectors resa, eller jakten på lyckan). En riktig må bra-bok, samtidigt som man faktiskt lär sig en hel del om just lyckan och hur människor verkligen beter sig. Det märks att författaren är psykolog och kan någonting om sådana här saker.

Man blir glad, och mår bra, helt enkelt. Framför allt för det underbara innehållet, men också för hur den är skriven. Det är som en saga i språket, fast med handling för vuxna. En underbar histora!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *