En karaktär jag känner igen mig i

Jag tycker det här med att identifiera sig med karaktärer är svårt. Kanske för att det är skönt att identifiera sig till en viss del, men att “slippa” göra det fullt ut. En karaktär i en bok kan vara så mycket mer än vad en människa kan vara, och är det ofta. Det är svårt att hitta någon som man identifierar sig fullt ut med. Och om man väl gör det, så kommer det inte att dröja länge förrän den personen förändras och blir på något annat sätt. Ett sätt som jag inte är och kanske inte heller kommer att bli.

Men det är väl det som är meningen och charmen med litterära figurer. Om en hel bok eller en hel serie gick utan att de förändrades på något sätt skulle allting förmodligen bli ganska tråkigt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *