Förvånansvärt bra

Fruset offer - Giles BluntFruset offer
Giles Blunt
Albert Bonniers förlag (2003)

John Cardinal jobbar egentligen inte längre på mordroteln. Men när kroppen från en ung kvinna hittas i isen blir han tillfälligt inkallad igen, för med största sannolikhet är det Katie Pine som försvann för ett tag sedan. Cardinal lade ner mycket energi på att hitta henne, utan att lyckas. Och nu är han från den första titten tvärsäker. Det är Katie Pine som hittats i isen.

Dessutom har tre andra tonåringar försvunnit den närmaste tiden. Cardinal misstänker att det finns ett samband, och hans nya adept Lisa Delorme håller med. Men just det, samtidigt som de utreder mordet håller hon dessutom på att internutreda Cardinal för någonting som polischefen misstänker att han gjort för ett antal år sedan…

Fruset offer har många olika nivåer och alla är intressanta. Början är lite seg, men snart lyckas Blunt fånga sin läsare och hålla kvar den. Ja, det var faktiskt svårt att lägga den ifrån sig efter ett tag. Och i vanliga fall har jag väldigt svårt för att man som läsare ena stunden får följa polisens arbete och den andra får följa mördaren. Jag vill inte veta i förväg vem mördaren är.

Men Giles Blunt får mig att ändra mig. När mördarperspektivet kommer in blir jag som fastlåst vid sidorna, då är det verkligen omöjligt att inte fortsätta läsa. Det ger ett helt annat grepp på hela historien.

Det är det bästa med Fruset offer.


One thought on “Förvånansvärt bra”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *