Åh, Gavalda…

En dag till skänksEn dag till skänks
Anna Gavalda
Albert Bonniers förlag (2010)

En så liten bok. Egentligen inte så mycket handling. Men så mycket känslor. Tre syskon som träffas på ett bröllop bestämmer sig för att lämna den tråkiga tillställningen och i stället åka i väg för att besöka sin bror, som inte kunnat komma. Trots att övriga gäster kanske inte skulle bli så glada bestämmer dem sig för att rymma från kyrkan.

Det blir en helg fylld med känslor, minnen och glada händelser. De tar dagen som den kommer, träffar brorsans skumma kompisar och bara njuter av att vara där för sig själva. För vem vet, det kanske är sista gången de får vara tillsammans på det sättet – som när de var små.

Den här boken visar precis på det som jag tycker är det fantastiska med Anna Gavalda. Hon behöver inte många sidor, hon behöver inte ett fullspäckat händelseförlopp. Det är de små sakerna som gör historien läsvärd och minnesvärd. Precis som i hennes andra böcker.

Det är det som är så underbart.


One thought on “Åh, Gavalda…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *