Egentligen inget för mig (del 3)

En shopaholic säger ja – Sophie KinsellaEn shopaholic säger ja
Sophie Kinsella (2010)
397 sidor

Jo, så jag blev så fast i Becky Bloomwoods värld att jag fortsatte direkt med nästa bok. Fundersam över hur Sophie Kinsella skulle få konceptet att hålla ytterligare fyrahundra sidor – det skulle väl inte vara lätt? Har hon inte redan tömt ut allt som går med shopaholicen, vad kan hända mer än att hon fortsätter försöka sluta handla och sedan misslyckas?

Ganska mycket, visade det sig. Till exempel kan det bli så att Luke friar och hennes mamma blir överlycklig och vill ordna en stor, fin bröllopsfest hemma i trädgården. Samtidigt som Lukes mamma planerar ett Törnrosa-bröllop på finaste möjliga plats i New York. Och vår shopaholic då får chansen att prova en massa saker, till exempel klänningar, i dubbelt exemplar. Men – inte ens Becky kan ju ha två bröllop på varsin sida jordklotet på samma dag. Och mamma skulle bli så ledsen om hon sa nej till bröllopet hemma i England. Och Lukes mamma skulle bli rasande om hon ställde in bröllopet i New York. Så det kan väl vänta en stund, så löser det sig självt, eller?

Det är roligt och underhållande, men inte riktigt på samma sätt som de tidigare böckerna. Jag blir mest frustrerad över Beckys oförmåga att ta tag i saker och ting och bestämma sig, samtidigt som det visserligen är lite roligt. Även här finns en stor igenkänningsfaktor – hur man inte vill såra sina nära och kära genom att prioritera någonting annat framför deras förslag. Sen att det är i en enorm skala – ja, det är ju bara shopaholic-versionen av det hela.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *