Sådär vardagligt och mysigt

Dyngkåt och hur helig som helst – Mia SkäringerDyngkåt och hur helig som helst
Mia Skäringer (2010)
169 sidor

Från första sidan hör jag Mia Skäringer läsa boken för mig. Det tonfall som bara hon har, och som jag kanske förknippar väldigt mycket med Solsidan eftersom det är där jag sett henne mest. Men det är därför jag gillar boken. Hade jag hört henne läsa den på riktigt så hade det nog varit ännu bättre.

Jag har egentligen svårt för krönikor när man samlar dem på ett och samma ställe, men det är så hög igenkänningsfaktor på de här att jag liksom glömmer bort det. Mia skriver på ett sätt som verkligen får mig att tänka “Men det där är ju jag!”.

Det enda jag har något att invända mot är blogginläggen på slutet. De blir inte så bra i samling och är inte lika träffande som krönikorna. Vilket säkert inte är tanken, eftersom de är just blogginlägg och inte krönikor. Men i stället hade jag velat ha mer träffande vardagliga problem.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *