Lite underhållande, men inte mer än så

Elsas mode – Sofi FahrmanElsas mode
Sofi Fahrman (2009)
309 sidor

Elsa vill inget hellre än att stanna kvar i New York, men ekonomi och andra problem tvingar henne hem till Sverige igen. Men som tur är möter hon en riktig gentleman på planet och hon slipper i alla fall bosätta sig utanför Borås igen. I stället väntar Stockholm, med helt nya äventyr. Den kaxiga, envisa tjejen börjar som kafébiträde men får helt plötsligt upp ögonen för modebloggarnas underbara värld. Och det är väl klar den passar henne bra – hon som är så modeintresserad och har lite annan ingång på ämnet än alla andra. Klart hon ska lyckas!

Och självklart lyckas hon också. Vad hade det annars varit för chick lit? Lika självklart lyckas hon få kontakt med en oerhört snygg designer och få honom intresserad av henne. Men allt går inte som det ska – så klart. Precis som en äkta chicklit ska vara. Precis det jag inte riktigt gillar. Elsas liv är lite underhållande, men mer än så blir det inte riktigt för min del. Det kanske säger mer om mig än boken, men jag fastnar inte och tycker inte att Elsa verkar vara speciellt sympatisk. Snarare jobbig och det blir lite irriterande att allt går så bra för henne. Det är nästan lite skönt när det väl är någonting som går emot hennes vilja.

Men självklart slutar det lyckligt, eller hur?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *