Ett måste i juletid

Jag har alltid älskat fenomenet julkalendrar och följer Svt:s slaviskt. Ofta även när jag inte gillar dem, som senast i fallet med En superhjältejul för två år sedan. Men i år gillar jag den verkligen och längtar nästan efter att kliva upp ur sängen och se den på SvtPlay (jobbar man kväll går man inte gärna upp till kvart över sju om man inte måste). Tjuvarnas jul har någonting för alla och är precis så som en julkalender ska vara. Fler sådana!

Chokladkalendern finns också på plats här hemma. Därmed är två julkalenders-måsten avcheckade. Men i år har jag dessutom fått så många fler – i bokbloggsvärlden. Det är nästan så att jag ångrar att inte jag också klurade ut någon sorts kalender, men det får nog bli nästa år. Under tiden roar jag mig bland annat med:

Enligt O – i vars julkalender en hel del kända namn dyker upp. Men framför allt gillar jag att två av luckorna hittills har varit hennes barn.

Fiktiviteter – som tipsar om både den ena och den andra bra bloggaren där ute i cyberrymden.

Ord och inga visor – det ena spännande boktipset efter det andra på temat Fantastiska böcker, fotade i fina miljöer.

Deckarhuset – där det finns en tävling baserat på olika sorters deckare. En ny fråga varje dag och slutligen ska det hela mynna ut i en deckargåta att lösa!

Paperback lover – började lite sent och har inte riktigt hunnit ikapp datummässigt än, men jag är säker på att det kommer att bli många bra pockettips därifrån.

Massor av ord – med lite blandade sorters bok- och bloggtips; både egna och andras.

Och självklart finns det många, många fler. Trevligt så här i vintertid. Nästa år gör jag er nog sällskap, som sagt.


4 thoughts on “Ett måste i juletid”

  1. Gillar också årets julkalender i SVT, tyvärr tycker sonen att den är alldeles för läskig. Han börjar alltid se och efter fem minuter vill han slå av:( Den är nog tänkt för lite större barn (sonens är 4)

    1. Det förstår jag att han gör. Läste någonstans någon gång att de väljer att köra två år för små barn, två år för stora i ett rullande schema. Så det är väl för de lite större nu. Och för ett barn i 20-årsåldern passar den perfekt 🙂

      Men man blir nästan lite rädd för ficktjuvar när man är ute på stan 😉

  2. Ser julkalendern med mina elever och de är 16-20, funkar utmärkt. Mina egna barn gillar den ganska mycket också. Förra årets var dock mer populär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *