För ovanlighetens skull

Annikas fråga i den här helgens bokbloggsjerka lyder:

 Berätta om boken/böckerna du läser just nu! 

Jag läser sällan mer än en bok samtidigt, men just nu har jag faktiskt påbörjat två stycken trots att båda två är tunna böcker. Boken med tema jul är En julsaga  av Charles Dickens där den snåle mr Ebenezer Scrooge helt plötsligt besöks av andar som visar honom hur julen har varit och hur den skulle kunna vara.

Den andra boken är Processen av Franz Kafka som jag inte har hunnit mycket längre i än att K. har fått veta att han är häktad, men inte för vad och inte varför. Han blir instängd hemma i väntan på polismästaren och får sedan hux flux plötsligt tillåtelse att gå till jobbet igen.

Båda böckerna verkar lovande och kommer att bli utlästa inom kort!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *