Plats 1

Niceville – Kathryn Stockett

Det fanns flera kandidater till årets bästa bok men efter noga övervägande kan jag konstatera att det är Niceville av Kathryn Stockett som förtjänar den platsen. Enorma förväntningar som uppfylldes, och lite till, kan man helt klart sammanfatta den boken med. Det var så mycket känslor inblandade, som verkligen tog sig ända in i mig och som fortfarande finns kvar där. Jag tycker så mycket om Skeeter, men jag älskar Aibileen och hur hon framställs. Att en bok med ett så tydligt budskap kan bli så bra är helt fantastiskt. Så ett projekt för 2012 blir helt klart att se filmen och hoppas på att den är ens i närheten av boken. För då kan det bli en av de bästa filmupplevelserna dessutom.


2 thoughts on “Plats 1”

  1. Fick den av syrran i födelsedagspresent. Men inte blivit av att läsa den ännu.
    Årets bästa bok enligt mig (av de få jag läste 2011!) var definitivt Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren. Den var helt underbar! Fast när jag tänker efter får den kanske dela första platsen med Sara Lövestams Udda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *