Litterära löften

Förutom den Nordiska utmaningen som jag kommer att fortsätta med fram till bokmässan 2012 så finns det en del andra saker jag skulle vilja uppnå med min läsning under året. Och eftersom Lyrans noblesser så påpassligt har en Tematrio om just litterära nyårslöften den här veckan så har jag klurat ut tre saker jag ska försöka hålla under året:

  1. Läsa på andra språk än svenska. Jag skäms nästan för att säga det, men 2011 läste jag bara en enda bok på något annat språk än svenska (engelska). Hemskt, eftersom jag anser mig väldigt språkintresserad. Så det ska det bli ändring på under året. Förmodligen i form av engelska böcker men det skulle inte göra någonting om jag fick för mig att ge mig på någonting på tyska. Franska skulle också vara en dröm, men jag känner mig tveksam till om mina kunskaper verkligen räcker till för en hel roman.
  2. Läsa fler klassiker. Jag började ta mig an några stycken under 2011 och det är absolut någonting jag vill fortsätta med. Fler böcker som tillhör “allmänbildningen” så att säga och som är historiens största. Kanske en i månaden kan vara någonting att sträva efter?
  3. Ge e-böcker och ljudböcker en chans till. Ljudböcker fungerade bra när jag pendlade sommaren 2010 men sedan har vi inte kommit så bra överens. Kanske är det värt ett försök till. E-bok testade jag när jag läste Avig Maria och insåg att det kanske faktiskt inte var så dumt. Men då läste jag den på datorn, vilket jag är skeptisk till om det fungerar med längre böcker. För någon läsplatta kommer här inte att köpas i första taget. Dock kan man låna en på biblioteket här i stan – det kanske vore någonting att testa?

4 thoughts on “Litterära löften”

  1. Kul med lite litterära löften. Sen undrar jag om det går att få e-mail varje gång du bloggat. Följde dig på det sättet på wordpressen. Kommer det att gå/eller går det här med?

    1. Hm, det var en bra fråga. Men jag ser att det precis här under där man kommenterar (i alla fall för mig) finns två alternativ man kan bocka i: Det andra “Notify me of new posts by email” borde väl kunna funka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *