En allt mera sällsynt vana

Så var det då fredag igen (vart tar tiden egentligen vägen?) och Annika har en ny fråga om våra läsvanor i sin bokbloggsjerka.

Om du hittar en bok du gillar går du då bananas för att få tag på samtliga böcker som denna författare har skrivit?

Jag skulle helt enkelt kunna svara ibland, ibland inte, men så lätt är det inte. För jag tror att jag fungerade på det sättet tidigare men har börjat göra det mindre och mindre nu för tiden. En stor anledning tror jag är att jag tycker om att variera min läsning lite mer och därför inte gärna läser två böcker av samma författare på rad. Sen händer det självklart; en spännande bok som jag absolut måste få veta hur den fortsätter kan jag kasta mig över med en gång. Cliffhangers mellan böcker är svåra att ignorera, vilket även gör det svårt om den efterföljande boken inte kommit ut än.

Men på samma gång kan det vara en skön känsla att spara de efterföljande till senare. Suga extra länge på karamellen och veta att den dagen då resterande läsning känns lite sådär så finns det i alla fall någonting riktigt bra att ta till. Kontrollerad njutning.


3 thoughts on “En allt mera sällsynt vana”

  1. Jag har aldrig riktigt klarat det där med “den som spar han har”. Om jag har choklad äter jag den. Om jag hittat en bra författare, då “bananar” jag efter andra böcker som författaren skrivit. Men vad kul att höra om andra sätt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *