Årets första månad

Så har då redan en månad gått av 2012. Ganska otroligt. Året började bra och jag trodde att jag skulle få ett riktigt bra resultat i antal lästa böcker, men någonstans halvvägs stagnerade det en smula och januari blev ungefär som månaderna brukar bli när det gäller just antalet böcker. Dock visade det sig att det var relativt tjocka böcker och jag läste i stället många sidor. Det blev ganska varierade sorters böcker, men ändå det “gamla vanliga”. Trots löften om att läsa på andra språk orkade jag inte riktigt ta tag i det än och nöjde mig med att läsa på svenska.

Däremot tog jag mig an min första riktiga e-bok, med ganska bra resultat – läs mer här. Kanske ska jag försöka ge mig på en i månaden? Klassiker blev det dock inte heller någon och jag gick även bet på den nordiska utmaningen, men det ska åtgärdas senare.

I januari läste jag:

Lars Kepler: Eldvittnet (562 s)
Katarina Mazetti: Mitt liv som pingvin (224 s)
Johan Theorin: Sankta Psyko (E-bok/398 s)
John Boyne: Pojken i randig pyjamas (173 s)
Annika Thor: Om inte nu så när (487 s)
Lucy Dillon: Ensamma hjärtan och hemlösa hundar (454 s)
Anna Bovaller: Svinajakten (377 s)

Antal böcker: 7
Kvinnor/män: 5/3
Svenska författare: 6
På svenska/engelska: 7/0
Deckare/thrillers: 3
Chicklit: 1
Förintelsen/Andra världskriget: 2
E-bok: 1
Klassiker: 0
Antal sidor: 2 675


One thought on “Årets första månad”

  1. För egen del landade jag på fem lästa böcker den här månaden. Utrymme för förbättring men allt är väl bättre än inget 🙂 Måste dock öka snittet om jag ska ha nån chans i det eviga projeket med att läsa ikapp bokhögarna här hemma (halvhjärtat löfte om att inte köpa nytt innan det är gjort).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *