Förra årets bästa debut

Annika vill i sin bokbloggsjerka veta:

Vilken var förra årets bästa debutroman?

Fjäril i koppel – Zinat PirzadehJag håller med Annika om att Belinda Bauers Mörk jord var helt fantastisk, men det finns ändå en annan bok jag vill lyfta fram. Zinat Pirzadeh imponerade så otroligt på mig med sin Fjäril i koppel. Jag är inget stort fan av henne som komiker, utan i stället var det vad jag läste om historien som gjorde mig intresserad av boken. Zinat berättar en varm, stark och känslomässig historia om hur det är att växa upp som ung kvinna i ett samhälle med tydliga åsikter om hur kvinnor ska vara och inte vara. När jag dessutom förstod att det bygger på hennes egen uppväxt blev det ännu starkare och bättre.


4 thoughts on “Förra årets bästa debut”

  1. Den här veckan är jag verkligen nyfiken på vad folk svarar, för jag läser sällan debutromaner, insåg jag när jag försökte svara själv denna vecka.

    1. Jag hade verkligen inga förväntningar alls, kanske därför den blev så bra. Varför hade du så höga?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *