Det här med bokrean

Jag la några böcker i förhandsbokningskorgen hos Adlibris. Samma sak hos Cdon. Sen bläddrade jag runt lite på Bokus. Men till slut bestämde jag mig för att jag vill leta bokreaböcker i en riktig affär. Gå runt och inte riktigt veta vad jag letar efter, se hysterin hos andra bokshoppande människor och känna doften och känslan av att befinna mig i en bokhandel. Så korgarna ligger kvar där de ligger på nätbokhandlarna, helt oskickade.

Nu återstår dock nästa beslut. Ska jag ge mig på bokrean så fort det bara går nu på onsdagsmorgonen (detta skrivs kring midnatt före bokreans start, för förtydligande) och därigenom pallra mig upp tidigare än vad jag brukar trots att jag är trött? Eller ska jag avvakta till senare på dagen, eller kanske till och med senare i veckan?

Det som talar för det första är att Akademibokhandeln i Kalmar har tag fyra betala för tre på alla reaböcker mellan sju och tio på förmiddagen. Det som talar för det andra är lönen som trillar in på kontot på fredag… Men är det bokrea så är det, eller hur?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *