I dag får du inte missa…

Bokrean har dragit i gång men jag har inte besökt den än. Det blev ingen uppstigning för att hinna till Akademibokhandeln innan tag fyra betala för tre-erbjudandet tog slut och således kan det vänta några timmar till. Men bokreabesök ska det absolut bli innan dagen är slut.

Det jag slås av när jag har tittat i kataloger och på nätet är att det finns väldigt många bra böcker på rean som jag redan har läst. Med andra ord böcker som ni inte får missa. Till exempel:

 • Tusenskönor – Kristina OhlssonTusenskönor av Kristina Ohlsson
  I mina ögon är Kristina Ohlsson Sveriges absoluta deckardrottning. Hennes historier har något alldeles speciellt och det spelar egentligen ingen roll vilken av dem du börjar med – alla är nästan lika bra.
 • Det fördolda av Hans Rosenfeldt och Michael Hjort
  Trots (eller kanske på grund av) en helt olidlig huvudperson är Det fördolda spännande och intressant. En lite annorlunda svensk kriminalroman som absolut bör läsas. Synd bara att inte del två också finns på bokrean, den hade jag gärna velat köpa…
 • Igelkottens elegans av Muriel Barbery
  Berättelsen om portvakten och den lilla flickan som planerat att ta livet av sig är mysig, sorglig och härligt filosofisk. Speciellt bra på grund av hur de ser på andra människor och Igelkottens elegans - Muriel Barberylåtsas vara andra än vad de egentligen är.
 • En dag till skänks av Anna Gavalda
  En dag till skänksKanske min absoluta favoritförfattare lyckas i den här otroligt lilla boken fånga så många känslor och den komplexa relationen mellan syskon.
 • Utrensning av Sofi Oksanen
  Verkar tung, men berättelsen om två starka kvinnor som har djupa hemligheter för varandra och för andra griper verkligen tag och berör.
 • Niceville av Kathryn Stockett
  Niceville – Kathryn StockettIngen har väl undgått att läsa någonting om denna bok? En riktig bladvändare som väcker känslor; både i form av irritation och sorg när man tvingas inse hur det faktiskt såg ut i USA för inte speciellt länge sedan. Jag utsåg den till den bästa bok jag läste förra året.
 • Hjälp – vem är jag? av Carolina af Ugglas och UKON
  Boken som fick mig att förstå mig på och nästan tycka om Carolina af Ugglas är värd att
  läsa. Dessutom en hög igenkänningsfaktor i de analyser hon tillsammans UKON gör av Hjälp, vem är jag? – Caroline af Ugglas och UKONsig själv.
Niceville funderar jag till och med på att köpa själv, bara för att den var så bra att jag vill ha den i min bokhylla, trots att jag redan läst den…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *