Svårt att motstå…

Den här enkäten har cirkulerat runt och varit både här och där (vilket gör att det inte lönar sig att försöka reda ut vem som var först och därmed länka till den personen). Jag har dock avvaktat och tänkt att nu kanske ska vara första gången jag kan stå emot en enkät – för hur intressant är det egentligen för läsaren? Det gick dock åt skogen, självklart kunde jag inte låta bli och här är nu den enkät som på flera håll kallats för Hej bokkonsument.

Senast lästa: Bara du finns av Jenny Holmberg.
Senast köpta bok: Rödhake, Smärtans hus och Djävulsstjärnan av Jo Nesbø. Och jag vet att det var tre böcker, men de köptes exakt samtidigt.
Senast lånade bok: Frihet av Jonathan Franzen. Dock åkte den tillbaka utan att bli läst.
Senast fådda bok: Var egentligen fyra stycken, men den jag öppnade sist var en bok om Madonna.

Favoritbokhandel: Får jag svara Adlibris, fast det inte är en “riktig” bokhandel?
Favoritbibliotek: Jönköpings tyckte jag verkligen mycket om och på det sättet kan jag sörja lite att jag inte längre kan besöka det. Modernt, fint och med mycket bra nya böcker.
Antal lånekort: Tre; Motala, Jönköping och Kalmar.
Använder som bokmärke: Vad som finns nära till hands och om jag vill vara duktig mitt finaste; ett i metall med hjärta på.
Favoritfärg på bok: Röda böcker slår det mesta, men även lila är fina. Fast egentligen spelar det ju faktiskt ingen som helst roll…
Favoritmat/snack vid läsning: Måste man äta något när man läser?
Favoritdryck vid läsning: Te!
Favoritställe att läsa på: Högra hörnet av min soffa, lutad mot en kudde.
Den här boken köper jag till en förälder: Svårt, då mina föräldrar inte är några superläsare. Men sist köpte jag boken om Stig-Helmer till pappa, vilket blev lyckat. Så böcker åt det hållet. Deckar kan också fungera till pappa. Till mamma köper man inte böcker (tro mig, jag har försökt).
Den här boken köper jag till min bästa vän: Något som jag tycker väldigt mycket om själv – då blir det oftast en lyckad present.
Den här boken köper jag till en partner: Något som jag tycker att han borde läsa (som när jag gav honom Flyga drake) eller något som jag tror att han skulle gilla (som Jag är Zlatan).
Favoritgenre: Deckare och romaner.
Favoritformat: Inbundet.
Författarfavorit: Anna Gavalda.

Favoritljud när du läser: Har gärna lite svag musik på; just nu Melodifestivallåtarna.
Favorittidning: Får väl bli Språktidningen, trots att jag inte tycker att alla nummer är fantastiska.
Prenumererar på: Språktidningen.
Favoritbokblogg: Den frågan kan man väl inte ställa? Det finns så många att det inte går att välja ut en. Tråkigt svar, men så är det. Men jag har tidigare tipsat om tre, läs det svaret i stället vetja.

Mitt bästa bokminne: Jag tycker om när jag hade en sådan barn/ungdomsboksperiod som byggde på serier. Då kunde jag verkligen längta efter att köpa nästa del, eller se nästa komma ut. Att samla på sig hela serien och se den stå där komplett i bokhyllan. Mmm…
Senaste bokfyndet: I dag hade jag helst inte velat träffa mig själv av Herta Müller för 10 (!) kronor.
Senaste impulsköpta bok: Tja, alla bokreaköpen blev nog ganska spontana. Men kanske allra mest Lyckan är en sällsam fågel av Anna Gavalda eftersom jag redan läst den.
Bokgenre som jag undviker: Science fiction och fantasy.

Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Händer sällan, men det kan hända att jag ger bort till någon annan.
Så här håller jag koll på vad jag läst: Med hjälp av bloggen och av min lilla röda läsdagbok.
Så här sorterar jag min bokhylla: Efter färg, så gott det går.
Nästa bok jag ska läsa: Tror det kan bli en av de nya Jo Nesbø-böckerna.

Någon som orkade till slutet?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *