Återkommande ogillande

Den här helgens bokbloggsjerka (hos Annika) får mig att återigen lyfta fram en bok som skrivit om flera gånger…

Finns det någon bok som har fått översvallande recensioner men som du själv absolut inte tyckte om?

Jag har ansträngt mig för att komma på någon annan bok, men just Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är ett så självklart svar att det är svårt att plocka fram någon annan. Jag har som sagt nämnt den i sådana här ämnen tidigare och verkar vara en av få som inte tycker om den. Därför (förmodligen) är det ett av de inlägg som har lästs flest gånger här på bloggen.

Omtyckt av både vänner, bloggare och recensenter – men verkligen ingenting för mig. Jag kan förstå (med lite vilja) vad det är som andra gillar med den, men verkligen inte varför den är så fantastisk. Kanske har jag missat någonting, men jag tror inte det. Vi kommer helt enkelt inte överens, Allan och jag.


10 thoughts on “Återkommande ogillande”

  1. Jag håller med dig, jag gillade inte Hundraåringen heller, men det finns faktiskt en annan tokhyllad bok som jag tycker ännu mindre om 🙂

  2. Fantastisk skulle jag väl inte säga att den är men jag diggar Allan och gillar att boken är sådär urflippad. Jag undrar hur Jonas Jonasson skall kunna toppa en sån succé.

  3. Jag förväntade mig en bok att skratta högt åt när jag började läsa Hundraåringen, men besviken blev jag! Jag blev ganska irriterad på Allan istället. Ibland var den smårolig, mest tack vare elefanten.

  4. Vet du, jag har inte ens tagit för mig att läsa den. Till och med min bror tyckte att den var bra, men den liksom bara värmer hyllan.

  5. Jag tror att det är en sån bok som man antingen hatar eller älskar. Den har inget mellanläge. Jag tycker om den. Perfekt sommar bok.

  6. Jag började läsa ungefär när den kom, kom 15 sidor och sedan dess har den stått i bokhyllan och värmt. Inte heller ett jättegottbetyg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *