Allra först ut

Askungar av Kristina Ohlsson är en spännande och otroligt välskriven bok. Jag skriver ofta att jag tycker att hon är bland dagens bästa svenska författare och det förtjänar att få komma fram även här. I hennes första bok försvinner en liten flicka från ett X2000-tåg och den hemska känslan verkligen kryper in i kroppen på en när man läser. Och jag tycker väldigt mycket om hennes huvudperson Fredrika Bergman, som är mänsklig och trovärdig. Har man inte läst Kristina Ohlsson så har man verkligen missat någonting.

A heartbreaking work of staggering genious av Dave Eggers fick jag i ett bokbyte förra året, men har ännu inte kommit mig för att läsa den än och vet därför inte så mycket om den. Den ska vara Eggers memoarer och handla om relationen mellan hans och hans brors relationer efter att deras föräldrar dött i cancer. Eftersom den är speciellt utvald för mig så hoppas jag att jag kommer att tycka om den och jag ska se till att ta tag i den. Någon gång. Snart.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *