Cirkulerande inlägg

En sak som jag tycker väldigt mycket om med bokbloggarsfären här ute i internetvärlden är all inspiration man kan få. Tips på både böcker och ämnen att skriva inlägg om bara flödar och så länge man är snäll mot varandra och inte snor saker utan vidare är det fritt fram att inspireras. Och om en tar efter brukar ännu fler följa.

Som med den lilla inläggsserie som har dykt upp den senaste veckan – I min bokhylla. Alla gör olika varianter, men i korthet går den ut på att ta sig från A till Ö med hjälp av titlarna i ens egen bokhylla. Vissa presenterar bara en bok mer noggrant medan andra tar betydligt fler. Jag har sett den både här och där och har som vanligt ingen aning om vem som var först men till exempel finns den hos Enligt O, Erikas bokprat, Bokmoster, … och dagarna går, Beasbokhylla och många många fler.

Så självklart tänkte jag också hoppa på den här lilla serien. Några dagar efter alla andra och precis som med 30 days of books (en annan utmaning) kommer det säkert vara så att alla har tröttnat på den långt innan jag är klar. Men jag gör ett försök ändå.

Mina regler blir:

 • Två böcker vars titel börjar på den aktuella bokstaven fotas och presenteras varje gång.
 • Böckerna måste finnas i min bokhylla, alltså räknas inte böcker som jag vet att jag äger men som ligger på vinden hemma hos mina föräldrar fortfarande.
 • Gärna en läst och en oläst, eller två från helt olika genrer om det finns flera att välja på. Finns det inte tillräckligt många får det bli som det blir.
 • Det måste inte vara böcker som jag har tyckt om – även en dålig bok går att skriva om.

Håller du också på med I min bokhylla? I så fall vill jag gärna hälsa på hos dig och läsa dina tips också.


5 thoughts on “Cirkulerande inlägg”

 1. jepp jag började. Men tänkte dela upp dom kanske lägga ett inlägg i veckan. Lite för att det skulle se så tråkigt ut och mycket att det blev så himla mycket att göra. Jag försöker ta med alla böcker jag har med titlar som börjar på den bokstav i bokhyllan just nu men självklart missar jag böcker typ hela tiden.
  Här är A http://bokad.wordpress.com/2012/02/23/i-min-hylla-a/
  snart kommer B. Kanske redan i natt..

  1. Det är nog bra att sprida ut det lite, finns en risk att det känns som för mycket annars. Jag funderar på varannan dag till att börja med (med början under kvällen) så får vi se vad det blir av det. För mycket press är aldrig bra.

 2. Jag försöker också ta mig igenom alfabetet i mina titlar, men det blir definitivt inte ett inlägg varje dag, snarare också, kanske, ett i veckan eller så. Har precis kommit till B…

  Jag tar med fem böcker och mitt mål är att King ska vara representerad på varje bokstav… 🙂 Det kommer nog inte att gå, men jag tror att det nästan funkar.

  1. Oj, fem böcker och en King på varje var verkligen ett imponerande mål! Har han skrivit nåt på varje bokstav alltså? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *