En månad i läsandets tecken

Annika har startat en utmaning åt sig själv och andra som vill vara med – nämligen ett läsmaraton. Från och med i måndags (den 5 mars) och fyra veckor framåt (till den 1 april) gäller det att läsa så många böcker som möjligt. Först gäller det att göra upp ett mål, en lista över vilka böcker man ska läsa under den här perioden och sedan är det bara att börja att bocka av dem!

Eftersom min förra månad inte var så fantastisk rent läsmässigt och jag nu känner ett betydligt större lässug har det känts som en bra idé att hoppa med. Det har dock tagit en liten stund att få ihop en lista, och hur troligt det är att jag lyckas läsa alla vet jag inte, men kanske kan jag med lite vilja, tur och hjälp av Bokbabbels snabbläsarskola hinna med allihop.

Jag behöver inte läsa böckerna i den ordning jag skrivit upp dem och skulle någon bok råka ersätta en på listan så gör det heller igenting. Det är en ambitiös lista och att planera exakt vad jag ska läsa brukar inte vara min grej men någon gång ska väl vara den första. Nu ska här läsas!

1. Anjum Hasan: Bort, bort
2. Donna Tartt: Den hemliga historien

3. Arthur Conan Doyle: En studie i rött
4. Rona Jaffe: Det bästa av allt
5. Jo Nesbø: Rödhake
6. Christoffer Carlsson: Den enögda kaninen
7. Karin Fossum: Evas öga
8. Herta Müller: Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv
9. Fredrik Lindström: När börjar det riktiga livet
10. J M Coetzee: Ett dåligt år


3 thoughts on “En månad i läsandets tecken”

  1. Kul att du vill vara med!

    Jag har snart läst ut min första bok och det känns bra för då är det bara resten kvar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *