En stark kvinna och en överraskning

Ett dåligt år av J.M. Coetzee är bokstaven E:s utvalda olästa exemplar. Det är inte jättelänge sedan den kom i min ägo (genom ett romantiskt överraskningspaket) och om allt går som planerat kommer den inte att vara oläst så länge till (genom läsmaraton). Hur det går med den saken får vi väl se, men jag hoppas att den ska vara bra. Har tidigare inbillat mig att Coetzee är en smula tung, men försöker nu glömma de farhågorna och i stället se fram emot att läsa den.

En blomma i Afrikas öken kan vara en av de bästa sanna historier jag har läst. Waris Diries resa från uppväxten som nomad i Somalia tills det att hon blir modell i USA – en inte helt enkel resa som går via könsstympning och identitetssökande. Det är många saker som är hemska, men Waris Dirie är en stark kvinna som lyckas ta sig vidare i livet trots att mycket pekar på motsatsen. Nästan så att jag blir sugen på en omläsning av den här boken snart igen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *