Födelsedagspresenter på F

Carin Hjulström är en person jag tycker om, trots att man sällan ser henne nu för tiden. Och hennes bok Finns inte på kartan var så självklar att jag skulle läsa, delvis av den anledningen men också eftersom den handlar om 23-åriga Frida Fors som pluggar till journalist. Vilket var precis vad jag längtade efter att få göra när boken kom (och senare också gjorde). Frida hamnar på en liten lokalredaktion i Småland och allt som kan gå fel gör det redan första veckan. Kanske är inte livet som journalist så enkelt ändå? Den här boken råkar jag dessutom ha i två exemplar; en inbunden och en pocket.

Från doktor Klimkes horisont är en “gammal” födelsedagspresent som jag inte har kommit mig för med att läsa. Jag har tidigare läst en bok av Håkan Nesser (Svalan, katten, rosen, döden) utan att bli så speciellt imponerad och därför har det inte riktigt funnits någonting med den här som har lockat mig. Så vi får väl se, kanske är det en hyllvärmare även de kommande åren.

Vid närmare eftertanke så är även pocketversionen av Finns inte på kartan en födelsedagspresent, vilket ju passar bra när temat i dag är just F.


3 thoughts on “Födelsedagspresenter på F”

  1. Jag gillar också Carin Hjulström. Det är lite feelgood över hennes böcker. Välskrivna. Det var min man som först upptäckte hennes böcker så jag får tacka honom för det:-)

  2. Ja, Frida Fors! Gillade den mycket. Har du läst fortsättningen? Jag blev lite besviken, men den var ändå bra. Inte lika bra, men jag hade höööööga förväntnignar 🙂

    1. Självklart! Och där håller jag absolut med dig, den andra var långt ifrån lika bra som den första. Jag tycker att allt gick lite överstyr och hon blev lite för fantastisk för att det skulle kännas trovärdigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *