Många kommer vrida sina händer…

Den här helgen vill Annika nämligen veta hur vi sorterar våra böcker. Är det efter färg, form, författare, genre eller något annat?

Och efter att ha sett vad några andra har svarat vet jag att mitt svar inte kommer att falla i god hos alla. Jag sorterar nämligen mina böcker efter färgen på omslaget. Jag har en Expeditbokhylla, vilket gör att den är så lätt att dela upp i olika fack; ett blått, ett rött, ett svart och så vidare och så vidare. Jag har än så länge inte så mycket böcker (och inte alla uppställda heller eftersom framtiden hela tiden ser sig lite oviss) att jag har något behov av att ställa dem i bokstavsordning för att kunna hitta dem när jag letar efter dem. Färg är snyggt och det går bra att matcha med resten av hyllan. Exempelvis står de gröna böckerna i närheten av en stor grön glasskål. Och så.

För det är så jag vill ha det nu. Vem vet hur det ser ut om tio år. Då kanske jag står där med sorterat efter författare, land, språk och gud vet vad. Men nu är det utseendefixering som gäller.


13 thoughts on “Många kommer vrida sina händer…”

  1. För mig är färgsortering helt otänkbart, men så länge man själv är nöjd med och gillar sättet man har sina böcker på så tycker jag att allt är OK. Det är ju trots allt man själv som tittar på dem 🙂

  2. Färgsortering ser fint ut, det måste jag medge. Skulle vara kula tt se en bild på hela din hylla med de olika färgade facken!

  3. Ser fint ut hos dig. Själv skulle det inte “funka” för mig med färgsortering, föredrar sortering efter storlek och författare, men det är så roligt att höra hur alla andra fixar i sina bokhyllor!

  4. Haha, där skiljer vi oss åt:-)
    Mitt problem med färgsortering är nog snarast att jag inte skulle kunna hitta böckerna, jag har bättre minne för författarnamn än färger. Så om någon annan vill använda färg så är det helt ok:-D

  5. En del av mina böcker står färgordnat. Alla pockets står helt färgordnade. Men andra delar av bokhyllan går liksom inte att göra så med t.ex. serier, funkar inte. Men, men hur man sorterar sin bokhylla är väl inte hela världen? 😉

    1. Precis, det hade jag glömt bort. Med andra ord ska jag börja likna mig vid Heidenstam 🙂 Fast jag matchar mina böcker med skålar (gröna böcker vid grön skål etc) i stället för med vattnet och solen utanför fönstret…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *