En humoristisk och en hemlighetsfull historia

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har jag skrivit om flera gånger (till exempel här) – och det är inte för att jag tyckte så mycket om den. Nej, snarare är det så att Allan och jag inte alls kommer överens. Jag tycker att hela historien är alldeles för överdriven, hälften hade varit nog. Men det är nog helt enkelt inte min sorts humor, har jag insett.

Hector und die Geheimnisse der Liebe (Hector och kärlekens hemlighet) har jag betydligt större förhoppningar på. Än så länge har jag inte läst den, men jag har läst den tidigare boken om Hector (Hectors Reise oder die Suche nach dem Glück) och blev lite småförälskad i psykologen Hector som reser runt världen för att reda ut filosofiska problem. Hela historien är småmysig, men ändå allvarlig. En saga för vuxna och precis så hoppas jag att die Geheimnisse der Liebe också ska vara. Det enda som gör att jag drar mig för att läsa den är att det var väldigt länge sedan jag läste någonting på just tyska…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *