Jättebra, helt enkelt

Jävla John dyker upp som tips allt som oftast här på bloggen. Helt enkelt för att det är en av de bästa böckerna jag läst. Eva Dozzi har blandat sanning och fiktion om John Lennon under Beatlestiden på ett sätt som är så underbart. Jag tror nästan på varenda ord, trots att jag vet att själva historien inte är sann. Bakgrunden är dock det och det ligger ett gediget researcharbete bakom boken. Och jag tycker så oerhört mycket om huvudpersonen Katja som inleder ett förhållande med John Lennon. I smyg förstås.

Och för att fortsätta på temat jättebra så kan jag ju inte låta bli att ta med en annan favorit som också allt som oftast dyker upp här (fast då med flera olika böcker) – Anna Gavalda. Jag älskade honom är en kort och fin historia. En sådan där Gavaldas otroliga förmåga att visa mycket med hjälp av lite handling kommer fram. Just den här boken är inte den bästa jag läst av henne, men Anna Gavalda är alltid Anna Gavalda.


One thought on “Jättebra, helt enkelt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *