Den rätta rubriken

Annika har den här veckan lyckats få till en riktigt klurig fråga, så jag tar mig friheten att sväva ut en aning i mitt svar.

Vilken är den mest uppseendeväckande bokbloggsrubrik du kommer ihåg?

Rubrikerna är det som allra oftast får mig att bestämma mig för att läsa ett blogginlägg, eftersom jag de allra flesta gångerna hittar dem genom bokbloggar.nu, en samlingssida som listar de senaste inläggen på olika bokbloggar. De rubriker som verkar intressanta får mig sedan att klicka mig vidare till bloggen.

Framför allt gillar jag rubriker som inte riktigt talar om vad jag har att vänta mig – kommer jag att hamna i en recension eller i ett inlägg om någonting helt annat? Alltså lockar inlägg med enbart bokens titel inte mig något nämnvärt.

Men att sedan komma ihåg de där rubrikerna långt efter att man har läst dem? Nej, det är jag nog dålig på. Så här på stående fot kommer jag konstigt nog att tänka på Bokbabbels “Tager du denna bröllopstårta…?” som visade sig leda till en bild på en bröllopstårta för alla oss bokälskare. Och som jag redan sett (för jag tjuvtittade lite hos några av er andra som svarat innan jag svarade själv) så var såklart Enligt O:s “Jag blev lovad dvärgsex” en rubrik som helt klart fick mig att dra på smilbanden.

Men som sagt sviker minnet och någonting extremt uppseendeväckande har jag svårt att komma ihåg. Det betyder dock inte att ni inte har skrivit bra rubriker på era bloggar. För det har ni alldeles säkert gjort.

(Och ja, nu har jag svävat klart för den här gången och lovar att försöka vara mer konkret nästa helg)


6 thoughts on “Den rätta rubriken”

  1. Åh vad roligt att jag nu fått två blogginlägg-mentions om speciella rubriker, jag tror inte jag själv heller kommer på några på rak arm men jag brukar försöka fundera lite extra på rubriken och det är ju kul att ni noterat det 🙂

  2. Jag är urdålig på att hitta på rubriker, och på recensioner skriver jag alltid boktiteln. Kanske beror på att jag själv ofta letar efter just recensioner och vill att de ska vara lätta att hitta?
    Har noterat din utmaning. Kanske tar den, men lite senare i så fall;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *