Sista vinterdagen

I kväll säger vi visst adjö till vintern (även om det i det soliga och varma vädret utanför mitt fönster redan känns som om vi har gjort det) och eftersom jag hittade ett så fint, vintrigt citat i går kväll vill jag passa på att dela med mig av det innan det är för sent. Visst är det en otroligt fin beskrivning av snö?

De första flingorna singlade ner från den svarta sammetshimlen likt små vilsegångna stjärnor, och ett par minuter senare var det som om hela galaxer vräkte ner över Exmoor. Det fanns inte minsta vindpust som kunde försena eller blåsa bort de miljarder med små punkter av sönderdelat ljus som öste ner från ovan för att slutligen åter samlas till en glänsande, tyst, vit matta under himlen.

ur Skuggsida av Belinda Bauer


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *