Utmana mig gärna

Brukar du delta i bloggutmaningar och i så fall vilka? Finns det någon utmaning du saknar men som du själv inte orkar/vill/kan dra igång?

Ja, det är vad Annika vill veta i sin jerka den här helgen. Och svaret är självklart ja. Utmaningar är någonting jag gärna tar mig an, både när det gäller bloggen och läsningen i sig. Jag försöker alltid att svara på bokbloggsjerkan, emellanåt tar jag mig an Lyrans tematrio, jag håller på att försöka ta mig igenom utmaningen I min bokhylla (går sakta men säkert framåt) och senast härom dagen svarade jag på två enkäter i en utmaning med elva frågor till elva bloggare. Så visst tar jag mig an det mesta. Men självklart inte allt som dyker upp, utan jag väljer det jag själv tycker är roligt och intressant att vara med i.

När det gäller läsutmaningar är jag inte riktigt lika på. Och där har det en tendens att rinna ut i sanden efter ett tag. Jag försökte mig på den Nordiska utmaningen, men det har gått sådär och jag tror att jag har lagt ner den helt nu (men man kan aldrig vara säker). Ofta får sådana läsutmaningar efter ett tag rent motsatt effekt och läsningen blir till ett måste. Men en läsutmaning som var riktigt bra och givande var Annikas läsmaraton, då jag nästan nådde upp till mitt förutbestämda antal böcker på en månad. Så den kan gärna få dyka upp igen.

Om någon skulle få för sig att starta en Astrid Lindgren-utmaning skulle jag inte heller vara sen att tacka nej. Men att starta egna utmaningar är jag dålig på och väntar helt enkelt tills jag hittar någon som vill utmana mig. För då är jag gärna med – om det inte blir ett för tung lass att bära, vill säga.


9 thoughts on “Utmana mig gärna”

    1. Ja, det tycker jag också. Kanske tål att funderas på över sommaren och kanske starta någonting till hösten?

  1. Märker att vi resonerar väldigt lika om allmänna utmaningar och läsutmaningar. Läsningen ska alltid vara lustfylld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *