En klassisk sommar

Lyrans noblesser inbjuder till en mycket lockande läsutmaning i sommar. Nämligen en klassikerutmaning. Och eftersom “reglerna” inte är så svåra tror jag nog att det ska kunna gå mycket bra. Två eller tre klassiker lästa under tiden maj–augusti ska väl absolut gå att hinnas med? Speciellt eftersom det ju är en utmaning som går hand i hand med mitt nyårslöfte om att läsa fler klassiker 2012.

Vad ska jag då läsa? Borta med vinden står ju i min bokhylla och väntar så den får anses självklar. Sedan är jag inte riktigt säker. En Strindberg kanske, eftersom det ju ändå är Strindbergsåret. Eller Jane Eyre som jag lånade men aldrig läste i vintras.

Nej, det ska nog inte bli svårt att hitta potentiella kandidater till den här utmaningen.


One thought on “En klassisk sommar”

  1. Har en gammal upplaga av Borta med vinden från 1953, som hittills mest stått i bokhyllan och sett fin ut… Kanske blir sommarläsning av den för min del också 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *