Att läsa den eller inte läsa den

Jag verkar vara en av få bokbloggare som inte har läst Cirkeln. Och som inte just nu är i full färd med att sluka uppföljaren Eld. De har helt enkelt inte lockat mig, inte verkat vara någonting för mig. Häxor är som sagt inte riktigt min kopp te. Plus att för varje positivt ord jag läser om dem blir jag nästan mer inställd på att inte läsa dem.

Tills för några dagar sedan. Helt plötsligt började jag fundera på om jag inte skulle ge mig på Cirkeln trots allt. Om inte annat så för att se vad det är för någonting. Och om jag inte skulle gilla den så skulle det på ett sätt kännas bra – att få vara ett undantag till vad alla andra tycker. Men så pendlar jag tillbaka igen – varför skulle jag läsa den, när jag tror att jag inte kommer gilla den och det finns så mycket annat jag vill läsa. För att den förmodligen är lättläst och att det är en sådan där bok som du vill kunna säga att du har läst, piper min inre röst tillbaka.

Men jag vet inte vem av rösterna som vinner. Jag fortsätter vara kluven och ser vad som händer. Kanske läser jag, kanske läser jag inte. Det återstår helt enkelt att se.


4 thoughts on “Att läsa den eller inte läsa den”

  1. Svar: Jag blev mest irriterad på Hundraåringen 😛 Men den här var faktiskt lite rolig, kanske inte hysteriskt rolig som det står på framsidan men den fick mig i alla fall att småfnissa och le :).

  2. Jag har läst “Cirkeln” och ska snart läsa “Eld”. Jag är inte en av de frälsta, men tycker att “Cirkeln” är bra. Hoppas att “Eld” är bättre. Ett tips är att läsa e-boken nu när du har en platta. Hos Elib kan du låna “Cirkeln” gratis.

    Den är värd att läsas, men du väljer själv.

    1. Ja, e-boken var också min tanke nu när jag lånat läsplattan. Så vi får se om jag trillar dit. Var länge sen jag läste nån ungdomsbok, så det både lockar och avskräcker

  3. Jag var väldigt skeptisk. Mest pga hypen men också pga att jag inte anser att jag är en “fantasy-människa”. Och en ungdomsbok. Nja. Men som jag skrev så var det dotterns fascination som till slut övertygade mig. Boken stod ju liksom där i hyllan ändå. Och jag är glad att jag provade! Även om det nästan är pinsamt att ansluta sig till hyllningskören;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *