Jo, visst gjorde jag det

Annika undrar:

Upptäckte du någon ny författare under förra året som du kan berätta lite om?

Jag upptäckte flera nya författare 2011, till exempel Belinda Bauer precis som Annika. Men en författare som jag upptäckte förra året och sedan dess har hunnit återvända till tre ytterligare gånger är Jo Nesbø. Den norske deckarförfattaren som även är musiker och utbildad civilekonom. Han skriver om den norske polisen Harry Hole och som jag fortfarande har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om. Förmodligen finns det en sorts hatkärlek till böckerna och därför kan jag inte slita mig från dem.

Han har skrivit nio böcker om den egensinnige men duktige Harry Hole, samt en fristående roman (Huvudjägarna) och tre barnböcker om Doktor Proktor. I min bokhylla står sedan bokrean, när Ica sålde pocketversionerna för 29 kronor styck, hela fem stycken böcker om Harry Hole. Och förmodligen kommer jag inte att kunna slita mig från att skaffa fler.


4 thoughts on “Jo, visst gjorde jag det”

  1. Åh, Jo Nesbø och Harry Hole 🙂 Jag har lästa alla om Harry Hole utom den senaste och du har nog rätt, det är en sorts hatkärlek.

  2. Jag har läst fyra böcker av Jo Nesbø och nu blir det med all säkerhet inga fler. Jag klarar helt enkelt inte av Harry Hole…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *