Lockande läsning

Ett sätt att fånga mig som läsare är helt klart att försöka sig på någon sorts skönlitterär roman som även involverar Beatles. Tokig i dem som jag är så lockas jag även av andra som är lika tokiga. Det var därför jag fångades av Eva Dozzis Jävla John, som är en av de bästa böcker jag läst.

När jag för ett tag sedan läste om På jakt efter Sgt Pepper av Gunnar Nordström hoppades jag att den skulle kunna vara i närheten av Jävla John. Det är den inte, men så här en bra bit in i den kan jag konstatera att den är lättläst och en smula underhållande. Även att allt löser sig lite för lätt hela tiden och inte känns hundraprocentigt trovärdig. Men huvudpersonen James West är helt klart Beatlestokig. Vilken nattchef skulle få för sig att få in alla låtar från albumet Sgt Peppers lonely hearts clubs band som rubriker i en och samma tidning?

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *