Läsvärt och lite lockande

Utmaningen “I min bokhylla” rullar vidare, sakta men säkert och i dag har turen kommit till bokstaven L. En relativt enkel bokstav och jag lyckades därför utan större problem att plocka fram en oläst och en läst L-bok.

Den olästa har Björn Ranelid skrivit, Lustmördarna. När jag var på bokmässan 2010 hittade jag den i ett pocketställ och tänkte att jag borde läsa någonting av honom för att se vad det egentligen är för man. Men det har inte blivit av. Och sedan han varit med i Melodifestivalen och liknande har jag inte direkt blivit mer sugen på att läsa hans bok. Men man ska aldrig säga aldrig, en dag kanske jag får för mig att undersöka vad det är som gör att många tycker om hans språk. Men det finns en risk att det dröjer.

Det gjorde det däremot inte när jag vann Lyckan, kärleken och meningen med livet i en tävling hos Hyllan. Och jag föll pladask förElizabeth Gilberts resa genom världen för att hitta sig själv. Utom möjligtvis delen där hon befinner sig på ett ashram i Indien, där blir det lite för segt. Annars föll mig det lite vardagsfilosofiska tänkandet helt i smaken och jag är helt klart lite sugen på att ta mig an fortsättningen I nöd och lust. Men den är ju på fel bokstav och finns inte i min bokhylla, så vi lämnar den helt enkelt därhän.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *