Mycket starka historier

Målgång har jag ännu inte läst, men det verkar vara en historia om en stark kvinna och sådana brukar jag gilla. I just det här fallet är Jane Tomlinson en stark trebarnsmamma som är sjuk i cancer men ändå vägrar ge upp. Enligt baksida och Adlibris ska det vara en känslosam berättelse om hur deras liv har tett sig sedan den första domen kom, och det ska även vara svårt att hålla tårarna borta. Det låter lovande. Sanna, starka berättelser är verkligen någonting som faller mig i smaken.

Även Mig äger ingen är en stark och sann berättelse, men som jag däremot har läst. Åsa Linderborg berättar med ett barns naivitet om hur det var att växa upp med en alkoholiserad och fattig pappa. Det är på ett varmt sätt, men perspektiven växlar även i och med att hon själv blir äldre. Just när jag läste den här boken var jag inte stormförtjust men sedan jag fått anledning att återkomma till stycken några gånger har den växt i mina ögon och jag förstår vilken bra skildring det faktiskt är.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *