Månad sex

Så har det visst gått ett helt halvår av 2012 och 34 böcker har sammanlagt blivit utlästa. Jag hade hoppats att de skulle vara några till, men jag får väl ändå vara nöjd med vad jag har fått ihop så här långt. Det är exakt hälften av det antal böcker jag läste förra året (68) och det motsvarar ju trots allt 11 911 sidor. En siffran som är drygt hälften av vad jag läste hela förra året. Den bästa läsdelen av året är ju för min del kvar, så det ska nog bli ganska många fler.

Juni då, hur var den som läsmånad? Jag började med att vara lite lat och kom inte i gång på riktigt förrän efter att halva månaden redan hade gått. Därför blev bara fyra böcker lästa, men med tanke på att en var en tegelsten tycker jag ändå att det är godkänt. Två omläsningar hanns även med, vilket ju får sägas vara ganska ovanligt.

Men i juli ska det bli fler, och framför allt ska det bli bättre bloggat. Det finns ett antal recensioner jag måste komma i kapp med och så lite annat smått och gott som kan dyka upp. Ingen sommarvila här inte (förhoppningsvis).

Agatha Christie: ABC-morden (223 s)

Agatha Christie: Ett mord annonseras (254 s)

Haruki Murakami: Fågeln som vrider upp världen (742 s)

Dorothy Koomson: Godnatt finaste (423 s)

Resultat av juniläsningen:
Antal böcker: 4
Kvinnor/män: 3/1
Svenska författare: 0
På svenska/engelska: 4/0
Deckare/thrillers/liknande: 2
E-bok: 0
Klassiker: 2 eller 0 (beroende på om Christie kan räknas som moderna klassiker)
Antal sidor: 1 642


2 thoughts on “Månad sex”

  1. Fågeln som vrider upp världen har jag oläst i hyllan. Den är så tjock att jag inte har vågat mig på den ännu… Däremot läste jag nyss Murakamis memoarer (Vad jag pratar om när jag pratar om löpning). Tyckte den var riktigt bra!

    1. Ja, den är verkligen mastig. Lite för tjock, tycker jag såhär i efterhand men det tål att tänkas på. Den är verkligen speciell och jag har inte riktigt kunnat bestämma mig för vad jag tycker om den än. Kanske måste man vara lite mer koncentrerad än att ligga på en strand på Kreta när man läser den 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *