Bäst och sämst hittills

Fredag = bokbloggsjerkedags. Och den här veckan är det ändå ganska lätt att svara på Annikas fråga.

Vilken är den bästa respektive sämsta bok du hittills har läst i år?

I år har jag nämligen hittills delat ut en etta i betyg och en femma i betyg. Och de speglar exakt vad jag tycker, och ingen av de böcker jag ännu inte har hunnit recensera har konkurrerat ut någon av dem.

Bäst är helt klart Det bästa av allt av Rona Jaffe. Historien om de unga tjejerna i 50-talets New York grep tag i mig fullständigt och jag sögs in i deras värld från första stund. Det bästa är att samtidigt som jag vill leva med dem så blir jag också förskräckt över deras situation – alltså både engagerar och lockar den.

Sämst är Bort, bort av Anjum Hasan som lät bra när man läste baksidan men som när det väl kom till kritan var totalt oengagerande och mest bara seg och tråkig. Nej, den rekommenderar jag verkligen inte att läsa.


5 thoughts on “Bäst och sämst hittills”

  1. Har inte läst någon av dem, men Det bästa av allt har jag nog bara hört positivt om. Kanske borde man kolla upp den 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *