Vacker kärleksförklaring

Vi ses på Place de la Sorbonne
Justine Lévy
Sekwa 2011
Pocket – 172 sidor

Louise sitter på ett kafé och väntar på sin mamma. Som aldrig kommer. Men förhoppningsvis dyker hon snart upp. Vackra mamma Alice som hon i princip har fått vänta på under hela sitt liv och tydligen fortfarande tvingas vänta på. Men snart dyker hon väl upp där borta, eller?

Under tiden hon väntar hinner Louise fundera igenom relationen med mamman flera gånger om. Hur hon hela tiden har fått längta och kämpa för att få mammans kärlek. Vem har gjort fel och varför har det varit som det har varit?

Det är en känslosam men lättläst historia som Justine Lévy bjuder på och det är enkelt att tänka sig in i Louise situation när hon sitter där och väntar. För varje minut som går så får man en pusselbit till i relationen med mamman. Ibland undrar man varför hon inte bara reser sig och går därifrån, låter mamma Alice smaka på sin egen medicin. Men så kommer en tillbakablick som visar exakt hur mycket mamman betyder för Louise och man förstår direkt varför hon sitter där och väntar. Alla sorters känslor passerar och tränger sig in i en som läsare.

En vacker kärleksförklaring till en mor, och det fina är just att den inte är varken svart eller vit. Det finns så oerhört många gråzoner i en här relationen. Men en mamma är alltid en mamma.


One thought on “Vacker kärleksförklaring”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *