Känslor som kryper in i mig

Godnatt finaste – Dorothy KoomsonGodnatt finaste
Dorothy Koomson
Norstedts 2011
Pocket – 423 sidor

Mal och Stephanie kan inte få barn själva, men vill bli föräldrar. Frågan är bara hur. Något självklart alternativ finns inte, tills de en dag kommer på det. Varför inte fråga Mals bästa vän Nova om hon vill vara surrogatmamma åt deras barn? Efter mycket funderande bestämmer sig Nova för att hjälpa dem och blir gravid med deras barn. Allting går jättebra tills den dag hon hittar ett skickat sms i Mals telefon, från honom till Nova med texten “Godnatt finaste”. Hon blir livrädd att förlora sin man och ber honom klippa alla band till Nova. Men Nova föder barnet – Leo – och älskar sin son över allt annat. Ingen vet om hur han egentligen blev till, inte förrän många år senare då Leo ligger i koma på sjukhuset och sanningen börjar trappas upp.

Jag har tidigare fascinerats av hur Dorothy Koomson fick vad som vid första anblicken verkade vara en vanlig chic lit till slut visade sig vara så mycket mer. Därför hade jag förväntningar om att den här boken skulle vara likadan och jag blev inte besviken. Det tar en stund innan historien kommer i gång men när den väl gör det kan ingenting slita mig från chansen att få reda på mer om Novas, Stephanies och Mals liv fram till i dag. Det är så mycket känslor att det är svårt att inte känna igen sig i åtminstone några av dem. Emellanåt blir jag riktigt arg på både Mal och Stephanie och ibland är inte tårarna långt borta. Trots att det är en smått absurd situation så känns den inte overklig, just för att Koomson lyckas så väl med känslorna.

Åh, vad jag måste läsa fler böcker av henne!


3 thoughts on “Känslor som kryper in i mig”

  1. Åh, jag vill verkligen läsa den boken av samma författare jag fick av dig. För många böcker i högen…

    Jag har utmanat dig i min blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *