Åtta mer eller mindre intressanta fakta om mig

Det cirkulerar en liten utmaning som faktiskt är riktigt intressant att läsa här mellan bloggarna. Om man blir utmanad är tanken att man ska berätta åtta fakta/vanor om sig själv och sedan utmana fyra andra att göra likadant. Jag har blivit utmanad av både Lotten och Boktok73 och har fått klura en hel del, men känner mig nu redo att presentera mig själv lite mer noggrannt.

1. Jag är otroligt rädd för getingar och har varit sedan jag blev stucken relativt många gånger på kort tid när jag var runt 10–13-årsåldern. Jag klarar inte av att stå/sitta still utan går helst så långt därifrån som möjligt. Vilket onekligen gör det lite svårt att sitta ute och äta/fika under augusti månad.

2. Jag har spelat gitarr på musikskolan i tio år men när jag sedan var tvungen att sluta har jag slarvat en hel del. Gitarrerna hänger på väggen och är fina, men ibland (alldeles för sällan) kliar det i fingrarna och jag tar ner en av dem. Men jag önskar som sagt att det hände oftare och borde verkligen skärpa till mig på den fronten.

3. Eftersom jag jobbar som redigerare på en tidning så innebär det en hel del korrläsande och ändrande av andra texter. Det har fått till följd att jag automatiskt får lust att korra vissa saker (som göra om istället till i stället) när jag läser böcker och sedan tvingas inse att det ju faktiskt inte går.

4. Jag är väldigt intresserad av språk och läste (förutom engelska såklart) både tyska och franska på gymnasiet. Just nu skulle jag väldigt gärna vilja lära mig lite grekiska och är nästan lite sugen på en distanskurs i ämnet till våren.

5. Varje tisdag längtar jag efter att det ska bli onsdag så att jag ska kunna titta på Project runway på TV3 Play. Eftersom jag inte har trean måste jag vänta tills det läggs ut där…

6. … och ganska ofta när jag är hemma hos mamma och pappa (som har TV3) så händer det att jag råkar hamna i soffan framför gamla repriser (som jag redan sett sjuhundraelva gånger) av just Project runway och Top model.

7. Jag har alltid varit en morgonmänniska som inte har haft några problem att studsa upp ur sängen när klockan ringer klockan sex. TILLS jag började jobba kväll för drygt ett år sedan. Nu är de dagar jag faktiskt måste börja jobba klockan nio riktigt sega att ta sig upp ur sängen klockan sju.

8. Jag är emellanåt en riktig besserwisser som inte kan låta bli att rätta folk när de säger någonting som är fel. Ibland försöker jag låta bli, men till slut liksom hoppar de där rättelserna ut ur min mun av sig själva ändå.

Däremot hoppar jag det här med att utmana andra bloggare hoppar jag, då jag redan sett att väldigt många har svarat. Men om du inte har svarat så får du väldigt gärna se dig själv som utmanad.


4 thoughts on “Åtta mer eller mindre intressanta fakta om mig”

 1. Underbart skoj att läsa!
  Har alltid varit rädd för getingar, inte så mycket som du tror jag. Men i sommar har dottern visat en väldigt fobi för de små krypen och då väcktes mitt obehag också.
  Skulle vara roligt att läsa mer om du bestämmer dig för en distanskurs i grekiska!

  1. Ja usch, de är verkligen obehagliga. Och så oberäkneliga, det är nog därför de är så otäcka.
   Självklart, vi får dock se hur det blir med den saken 🙂

 2. Jag visste inte att du jobbar som redigerare, superkul! Har du journalisterfarenhet eller kan man få sånna jobb ändå? Redigerare låter som ett roligt jobb. (Jag jobbar ju som förlagsredaktör) 😉

  1. Jag är utbildad journalist och redigerare är ju en av alla grenar inom det yrket 🙂 riktigt roligt är det, och jag trivs superbra med det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *