Lite spänning saknas

Anna Jansson – SilverkronanSilverkronan
Anna Jansson (2003)
Norstedts
E-bok

Maria Wern sommarvikariar på Gotland när en man plötsligt försvinner. Enligt frun verkar det som att han försvunnit på båten mot fastlandet, men hon verkar inte speciellt orolig. Till slut hittas ett lik i ett stenröse i skogen – som visar sig vara den försvunna mannen. Men polisen lyckas ändå inte komma någonstans och fler mord äger rum. Vad har de gemensamt – har de ens någonting gemensamt?

Som läsare vet man dock redan från första början vad det är som har hänt, inte varför, men vad. Och det förtar lite av spänningen i polisens arbete. I stället är det bara att vänta på att de ska få reda på det man själv redan vet så att allihop kan gå vidare till frågan om varför och vad som egentligen ligger bakom.

Men det är lättläst och helt okej. Det flyter på helt enkelt och eftersom Maria Wern själv inte är inblandad så som i de tidigare böcker jag har läst om henne så är jag mer än nöjd. Men jag hade velat känna lite mer spänning.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *