Blomstrande titlar

Nu var det ett tag sedan jag gjorde en av Lyrans tematrios så nu kändes det som att det var dags igen. Och den här veckan är uppgiften att berätta om tre böcker med en blomma i titeln.

1. Alldeles nyligen läste jag Rosor, min kära, bara rosor av Mark Levengood. En bok bestående av en massa små tankvärda och roliga historier ur Marks liv. Ena sekunden skrattar man, andra inser man att “Åh, det här var verkligen filosofiskt och något värt att tänka på”. Lättläst och härligt.

2. En blomma i Afrikas öken handlar om Waris Diries liv från uppväxten i Afrika till livet som modell i USA. Men framför allt om könsstympning och vad det gör med en ung flicka. Hennes sanna historia är hemsk, men otroligt imponerande och väldigt lärorik om ett ämne som många inte vet så mycket om.

3. Tusenskönor av Kristina Ohlsson är en spännande deckare av en av mina favoritförfattare. Vad gör vi för att vara fria och är det värt det? Ur flera olika perspektiv behandlas begreppet frihet och självklart är det flera brott som begås som huvudpersonen Fredrika Bergman får vara med och lösa. Det är den första boken jag läste av Kristina Ohlsson och som gjorde att jag blev totalt fast.


5 thoughts on “Blomstrande titlar”

  1. Läste Levengood för någon dag sedan och han är ju charmig. 🙂 Tusenskönor har jag också läst, men jag är egentligen inte superförtjust i Ohlssons deckarserie.

  2. Jag såg filmen om Waris Dirie först och läste boken i efterhand, väldigt starka upplevelser båda två! Hon är mycket imponerande och berörde mig starkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *