Med potential att bli en av de bästa

Nya kontakter
Sophie Kinsella
Damm förlag 2012
Inbunden – 367 sidor

Mina enda tidigare kontakter med Sophie Kinsella var när jag läste igenom en hel rad Shopaholic-böcker förra sommaren – och till min stora förvåning tyckte att de var ganska bra. Sedan dess har jag på flera håll hört (läst) att hennes fristående berättelser ska vara mycket bättre började jag bli sugen. Slutligen föll jag för frestelsen när jag läste om Nya kontakter hos Enligt O. Det verkade helt enkelt vara en smårolig, mysig och lättläst bok.

Och om man ska sammanfatta det kort så var det precis vad det var. Huvudperson är Poppy Wyatt som precis har förlovat sig med sin (och alla andras drömprins) och nu har hans släktring på fingret. Eller snarare hade, för när boken börjar har Poppy precis lyckats med att tappa bort ringen på ett hotell. Och som inte det vore nog blir hennes mobiltelefon stulen samtidigt. Hur ska hon då få veta när hotellpersonen hittar hennes ring? Det är bråttom och som tur är hittar hon av en ren slump en mobiltelefon i en papperskorg. Finder’s keepers, eller? Det är dock början på en virrig kontakt med affärsmannen Sam Roxton, vars sekreterare tidigare ägde mobilen. Poppy envisas med att få behålla telefonen, och som tack vidarebefordra alla viktiga sms och mejl.

Så gott är allt väl och jag fnissar ibland högt åt allt som Poppy verkar ställa till. Och framför allt åt alla små fotnoter som hela tiden dyker upp i boken – Poppy har nämligen bestämt sig för att bli en mästare på fotnoter och det är hon verkligen. Delar i historien kommenteras hela tiden längre ner på sidan. Ett annorlunda, men väldigt roligt sätt att använda sig av i en roman.

Jag önskar att det hade stannat på den här nivån. Så länge kontakten mellan Sam och Poppy sker via telefonen och håller sig till vardagliga problem är allt bra för min del. Men när Poppy ska hjälpa till med att ta reda på vem som vill Sams chef illa spårar det ur helt och hållet för mig. Hela den delen hade jag gärna varit utan.

I så fall hade det varit en av de bästa chicklit-böckerna jag läst. Men nu blir det tyvärr inte så.


One thought on “Med potential att bli en av de bästa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *