Kort och koncist

Förra helgen råkade jag missa Annikas traditionsenliga bokbloggsjerka, men den här helgen hoppar jag på igen.

Läser du facklitteratur ibland och vad är det i så fall som intresserar dig?

Det korta och koncista svaret är nej. För att det helt enkelt är så, utan undantag. För min del är det skönlitteratur som gäller när det kommer till läsning och det är nog så det kommer att förbli. Om jag inte skulle råka skaffa mig något särdeles fantastiskt intresse som kräver facklitteratur, men det känner jag mig tveksam till.

Sen tycker jag ibland att det är svårt att veta var gränsen till facklitteratur går. Är till exempel Hannes Råstams berättelse om Thomas Quick facklitteratur eller skönlitteratur? Samma sak med Mördaren i folkhemmet, som jag läser just nu.


9 thoughts on “Kort och koncist”

  1. Talar man om fackböcker så känner jag exakt som du. Har nästan aldrig läst en och har heller ingen lust att göra det. Om man däremot får räkna långa informerande texter på internet som facklitteratur så faller mitt NEJ till ett NJA 😉

  2. Skönlitteratur är ofta en mycket roligare upplevelse då man får fantisera och tänka kring det så mycket själv. Men jag tycker om facklitteratur, jag 🙂

  3. Jag har inte heller något ämne som jag är så passionerat frälst i att jag plockar fram facklitteraturen. Dock kan jag läsa facklitteratur om det har något litet mått av skönlitterära inslag i sig.

  4. Ja, oftast är skönlitteratur mycket roligare att läsa en facklitteratur, och ibland kan man lära sig minst lika mycket om t.ex. historia genom att läsa en bra bok. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *